ASEC Power belyser arena Grosvad

Arena Grosvad Àr FinspÄngs samlingsplats för idrott och motion som bad, ishockey och fotboll. IdrottsanlÀggningen har nyligen uppgraderat sina friluftsomrÄden med tillÀgg av en ny konstgrÀsplan komplett med ny strÄlkastarbelysning.
Tillsammans med sin partner Abacus lighting (Storbritannien) har ASEC Power planerat och levererat en modern belysningsanlÀggning för anvÀndning pÄ den nya planen. Planen Àr utrustad med inbyggda vÀrmeslingor vilket möjliggör anvÀndning Àven under de kallare vintermÄnaderna. Med den ökade anvÀndbarheten under mörkare perioden av Äret krÀvdes en effektiv och högkvalitativ lösning för belysningen.

Högpresterande Challenger strÄlkastare med hÀrdat frontglas, en IP66 rating och pressgjuten aluminium var ett perfekt val för miljöförhÄllandena. Ventilationssystem reglerar luftflödet medan ett GORE-membran lindrar stress pÄ frontglaset, vilket ytterligare skyddar lampan frÄn lÄga temperaturer och kraftiga vindar.
Eliminering av spilljus var nödvÀndigt projektet eftersom planen ligger i anslutning till en utomhus skridskobana med befintlig belysning. I projektet anvÀndes 18 st Challenger 1 sport strÄlkastare 2000W Metallhalogen frÄn Abacus och man nÄdde SVFF krav för spel i div 2.

 

De första kommentarerna frÄn trÀnare och spelare har varit mycket positiva till belysningslösningen.

Elentreprenaden i projektet har med stor skicklighet utförts av Caverion FinspÄng. Elprojektör i projektet utfördes av Ramböll Linköping.

 

 

För mer info kontakta oss. Kataloger över Abacus Lightings sortiment hittar ni hÀr.

2015-02-20


                                    

Asec Power AB

Sollentunavägen 88
191 40 Sollentuna

 

 

                                    

Kontakta oss

Email: info@asecpower.se
Telefon: 08 594 77 140